Álláskeresés Kanadában I. – Önéletrajz

0 comments | Hungarian, Canada, Career

E cikket az ihlette, hogy nagyon sokan megkerestetek önéletrajz-tanácsadással, interjútippekkel kapcsolatosan, és mivel közel két éve ez a szakmám, így gondoltam leírom azt, ami talán másoknak is segítségére lehet.

Míg cégen belüli interjúztatóként a kanadai rendszer a magyar rendszerrel több mindenben mutat hasonlóságot, és ugye sok más dolga is van egy HR-esnek a pozíciók betöltése mellett, addig különböző multinacionális fejvadász-cégeknél dolgozva egy teljesen más dinamikával működő rendszerbe csöppen az ember.

Hozzávetőleg napi szinten kb. 40-50 önéletrajzon kellett minél gyorsabban átfutni a hatékony szűrés érdekében, és összességében félezer embert tudtam személyesen asszisztálni az elmúlt években. A legnagyobb öröm nem is feltétlen az ebben a szakmában, amikor egy pozíció betöltésre kerül, és mindenki elégedett, hanem amikor sikerül valami pluszt, többet adni egy interjú során, mint amiért eredetileg bejött a pályázó, mert legjobb esetben is a jelentkezőknek csak kb. 15%-át tudom elhelyezni.

Bízom benne, hogy ez a cikk hasznosnak bizonyul mind a már kint élő, és állást kereső honfitársamnak, mind pedig azoknak, akik külföldről vágnak bele a kanadai munkaerőpiacra való belépésre.

 

I. Hogyan működnek a fejvadász-cégek Kanadában?

Míg Magyarország mind a kis ország jellege, mind a magas elhelyezési jutalékok miatt nem feltétlen favorizálja a fejvadászcégek bevonását a nyitott pozíciók feltöltésénél, addig mind Kanadában, mind az USA-ban ez a tevékenység egy hatalmas iparággá nőtte ki magát az elmúlt 30-40 évben. Számos cég akkor is preferálja a fejvadász-cégek használatát, ha a pozíció önmagában nem kíván komplex képességeket, ugyanis e vállalatok jelentősen lerövidíthetik, és hatékonyabbá tehetik a pályázás folyamatát, kezdve a jelöltek felkutatásával, szűrésével, folytatva azok interjúztatásával, prezentálásával a vállalatnak, referenciák ellenőrzésével stb.

A fejvadász-cégeknek alapvetően két tevékenységi köre van:

  • olyan vállalatok felkutatása, és üzleti kapcsolat létrehozása velük, akik már használtak, jelenleg is használnak, vagy terveznek használni ilyen cégeket (hardcore sales).
  • egy-egy pozíció esetén olyan jelöltek verbuválása, akik megfelelnek az adott kritériumoknak, és a teljes folyamat irányítása a szerződés aláírásáig, és még azon túl (heavy recruitment/headhunting).

Lehet tovább osztályozni, hogy egyes cégek bizonyos iparágakra specializálódtak (office, admin, sales, IT, light industrial, engineer, etc.) bizonyos stratégiákra (local, national vagy international), munkatípustól függő (temporary vagy permanent) illetve, hogy a fejvadász-cégeken belül vannak, akik a fent említett összes funkcióért felelősek (360 Recruitment), vagy csak az egyikért-másikért (Account Executive vagy Recruitment Specialist).

Korábbi pozícióim során sokféle kalapot volt alkalmam viselni, de ebben a cikkben csak az kerül fókuszba, hogy mik azok a faktorok, amelyek versenyképessé tesznek egy-egy pályázót a kanadai munkaerőpiacon.

II. Hogyan írjunk önéletrajzot?

Azt gondolná a jóhiszemű jelentkező, hogy kilistázni azokat a dolgokat, amelyeket eddig csináltunk, és belerakni valamilyen dokumentumba egy jó kezdésnek tűnhet, ám a helyzet itt ennél összetettebb. Íme néhány alapszabály, amit érdemes átbogarászni azoknak, akik tutira szeretnének menni.

Az önéletrajz eleje és lényegi információk

1. Önéletrajzba nem teszünk képet. Míg a magyar minta szerint ez szinte elvárt, itt ezt egyáltalán nem ajánlott megtenni, a diszkrimináció elkerülése céljából. Nem segíti a pályázatunkat, inkább hátráltatja, azt a benyomást keltve, hogy nem vagyunk professzionálisak, és egy fotóval próbálunk előnyt szerezni a többi pályázóhoz képest.

2. A kép kihagyása mellett a születési dátumot sem ajánlott megadni. Számít a kor? Fejvadászként dolgozva mondhatom, hogy néhány megrendelő nagyon specifikus tud lenni. Ám ezt nem legális meghirdetni, és a jelentkezőnek sem ajánlott a pontos korát említenie önéletrajzban, mert negatívan befolyásolhatja a pályázatunkat (túl fiatal, túl koros). Mellesleg megjegyzem, hogy igen könnyű kikövetkeztetni a hozzávetőleges kort, mivel a legmagasabb végzettség befejezésének évét fel KELL tüntetni az önéletrajzban.

3. Vezetéknév és egy keresztnév szükséges. Talán egyértelműnek tűnik, de nagyon sok olyat láttam, ahol valamilyen okból a vezetéknevet egy kezdőbetű jelezte. Ahogy olyat is, hogy Dél-Amerikából jövő pályázók mind az 5 nevüket feltüntették az önéletrajzban. Mindkettő félrevezető, és nem segíti azt, hogy bejussunk egy interjúra.

4. Nem szükséges a teljesen pontos cím, de a város, vagy városrész megadása igen. Ha Magyarországról pályázik valaki, akkor elég az ország. Ha már mondjuk Torontoban vagyunk, akkor könnyebbség a városrészt is feltüntetni a város neve előtt. Ezzel elősegíthetjük a pályázatunkat, tudtára adva annak, aki bírál, hogy pl. az ingázás nem lesz vészes. A pontos címet elég lesz interjún megadni, ha kérik, vagy az adminisztráció során, miután felvettek.

5. Telefonszám/Email cím, esetleg Skype, vagy LinkedIn. Az első két pont egyértelműnek tűnhet, bár hangsúlyozom, hogy ha már Kanadában lakunk, de még nincs helyi telefonszámunk, akkor azt minél előbb változtassuk meg, mert a helyi fejvadász-cégek nem fognak külföldieket/vagy külföldinek tűnő számokat hívogatni. Természetesen amennyiben külföldről pályázunk, úgy a Skype elhagyhatatlan.

  • LinkedIn: egyre fontosabb szerepet tölt be középkategóriás és afölötti pozíciókra való pályázás esetén, mégpedig azért, mert itt lesz lehetősége megnéznie a bírálónak a profilképedet, illetve azt, hogy az önéletrajz korrelál-e a profiloddal, hány kapcsolatod, és hány ajánlásod van, milyen ezek benyomása, stb.

6. Összegzés/Summary. A kapcsolati adatok feltüntetése után egy 3-4 mondatos tömör összegzés arról, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, összességében hány év munkatapasztalatunk van milyen iparágakban, és hogy mi az, amit MOST keresünk. Íme néhány példa: Summary I., Summary II.

Az összegzés nem azonos a célokkal (objectives). Utóbbi egy nem feltétlen szükséges extra sor, vagy kettő. A motivációs levélben (cover letter) lesz lehetőségünk bővebben kifejteni, mit is szeretnénk.

7. Képességek/Skillek, vagy Core Competencies. Az, amit ennél a kategóriánál érdemes elkerülni, az az általánosítás. Ilyen példa, hogy „Excellent customer service”, vagy „Reliable”, „Adaptable” teljesen szükségtelen, mert ezt bárki beírhatja. Ellenben pl. „Calendar management”, vagy „Multi-line switchboard” már konkrétabb, és lehetővé teszi, hogy a fejvadász, vagy a munkaadó, aki kulcsszavakra keres egy önéletrajz adatbázis alapján, az megtalálja a tiédet könnyen. Minden olyan programot, szoftvert a MS Office csomagon kívül, ami releváns lehet, mindenképp érdemes feltüntetni. Néhány példát említve, ha van ismeretünk, akkor itt igen fontos a Quickbooks, Salesforce, SAP, Peoplesoft, Sage 50 Simply Accounting, de még a SharePoint, vagy a Google Docs is.

8. Nyelvismeret. Amennyiben angol és magyar, úgy teljesen felesleges a magyart feltüntetni, mert magától értetődő. Az angolt is csak akkor szükséges, amennyiben újak vagyunk, és/vagy felsőfoknál alacsonyabb szinten beszéljük a nyelvet. Egyéb esetben nem, hacsak az álláshirdetésben foglaltak meg nem kívánják egy másik egyéb nyelv ismeretét. Ha BC-be jössz, és van legalább társalgási szintű nyelvtudásod kantoni, mandarin, punjabi, vagy hindi nyelveken, az kötelezően mehet az önéletrajzba.

9. Jogosítvány és autó. Általában az önéletrajz végére kerül, de formázástól függ. Amennyiben van helyi jogsi, ráadásul autó is, úgy bizony érdemes feltüntetni az önéletrajzban. Ezek léte elősegítheti a pályázatot, tudatva a bírálóval, hogy hóviharban sem kell a buszra hagyatkoznod.

10. Emigrációs státusz. Nagyon ajánlott. Ez a „how are you doing?” után rendre a következő kérdés egy telefonbeszélgetés során. Amennyiben újak vagyunk az országban, és a cégek neve láthatóan azt tükrözi, hogy még nincs sok kanadai munkatapasztalatunk, úgy nagyon ajánlott feltüntetni a work permit meglétét, annak lejárati idejét, vagy azt, hogy PR-ok vagyunk, nehogy azt higgyék, hogy érvényes státusz nélkül pályázgatunk.

A munkatapasztalatok feltüntetése

Az általános szabály az, hogy gondolkodjunk a hiring manager fejével. Mit akarnak látni? Mi tesz engem a legalkalmasabb jelöltté a pozícióra? Ennek első lépése, hogy megnézzük, mi szerepel a hirdetésben, és összevetjük, van-e kapcsolat a pozícióban elvégzendő tevékenységi körök és a korábbi tapasztalataink között. Amennyiben nincs, úgy valószínűleg nem mi leszünk a legalkalmasabbak, hacsak nem egy entry level pozícióról beszélünk. Akkor kapsz több esélyt az interjúra, amennyiben az önéletrajzod azt a benyomást kelti, hogy papíron képes és kvalifikált vagy ellátni a munkát. Sokan azzal az attitűddel pályáznak komplex pozíciókra, hogy „ide nekem az oroszlánt is, nem csináltam még ezt, de gyorsan tanulok” stb. Ők még több sikeres személyes interjú után is szembesülhetnek nemmel azzal az indokkal, hogy „unexperienced”, és lehet, hogy egy rosszabbul interjúzó, de papíron jobban kinéző versenytársa kapja meg a munkát, még ha ő nem is olyan lelkes, mint a korábbi jelölt. Ennek másik oldala, hogyha azt látja a hiring manager papíron, hogy van 10+ év tapasztalat, és se a fizetési intervallum, se a hirdetés nem indukálja, hogy egy „seasoned professional” jelentkezzen az állásra. Ezek a pályázók az „ezt csináltam sok évig, meg tudom csinálni, ami a leírásban benne van, csak szeretném ezt a munkát”, szintén lábon lőve magukat az „overqualified” kategóriába esve bele nem lesznek versenyképesek.

1. Időintervallumok – év + hónap. A korábbi tapasztalatokat csak hónapra és évre pontosan érdemes listázni, a nap teljesen kihagyható, nem fogja érdekelni a felvételiztetőt, hogy 15.-én, vagy 31.-én fejezted be a munkát.

** Kivételek: az államilag támogatott, illetve bizonyos multicégek pozíciói. Amennyiben ilyen állásokra pályázunk, úgy meg kell adni mind az iskola, mind a korábbi pozíciók elkezdésének, illetve befejezésének napját is sok más egyébbel egyetemben.

2. Listázás. A legújabbtól a legrégebbi felé haladva. Pozíció/Vállalat/Év, de ez teljesen felcserélhető. A lényeg, hogy átlátható legyen. Az érdekli a bírálót elsősorban, hogy mit csináltál mostanság, nem pedig az, amit 5 éve. Egy személyes interjú során persze felcserélődhet a sorrend, ahogy beszélsz róluk, mert a cél az, hogy egy általános képet kapjon rólad az interjúztató, és felmérje, hogy tudod kifejezni magad. A tevékenységeket is érdemes listajelekkel elválasztani.

3. Teljesítmények/Achievements. Érdemes kiemelni 1-2 dolgot cégenként a felsorolást követően egy új sorba, hogy mi az, amivel hozzájárultál a vállalat működéséhez, ami specifikusan hozzád tartozik.

Pl. Created a policy for their vacation tracking system. Reduced errors in invoices by 10% 

4. Munkavállalás típusa. Magyarországról pályázóknál kevésbé, Kanadaiaknál sokkal gyakoribb az ideiglenes, vagy szerződéses alkalmazás. Ha azt látja a bíráló az önéletrajzodban egy állandó (permanent) pozícióra való pályázásnál, hogy félévenként/évenként váltogattad a munkaadót, akkor az már egy red flag, és további magyarázatot kíván. Ezért érdemes beleírni a bírálót megnyugtatólag, hogy temporary, casual, vagy permanent, illetve azt is, amennyiben megkívánja, hogy part time, vagy sem, hogy tudassuk, nem ugráltunk munkahelyek között, csak ilyen volt az alkalmazás típusa.

Amennyiben nincs sok ötletünk, hogyan írjuk le a munkatapasztalatainkat a lehető legrelevánsabb módon, úgy érdemes általánosan job responsibilities-re keresni egy adott munkakörben, és a sablont átvéve, azt felhasználva, a magunk szituációjára vetítve alkalmazzuk. Használhatunk rengeteg kulcsszót, illetve itt is feltüntethetünk specifikus szoftvereket (immár egész mondatban, szituációra vetítve), amiket használtunk munkánk során.

Pl. Responsible for A/P, A/R for a staff of 80, using Sage 50.

Ne legyünk repetitívek! Amennyiben több cégnél is ugyanazt a pozíciót töltöttük be hasonló feladatkörökkel, úgy semmi esetben sem ismételjünk. Vagy írjunk le új információt, vagy pedig előbb a felelősségi köröket listázzuk, majd a vállalatokat, ahol ezeket a tevékenységeket végeztük.

Egyéb tapasztalatok feltüntetése

1. Önkéntes tapasztalatok. Provinciáktól függő lehet a fontossága. Ahol pangás van, és nehezebb állást találni, ott fontosabb, hogy bizonyítsd, hogy nem ülsz otthon szabadidődben, hanem hozzájárulsz a közösséghez. Itt BC-ben a kutyát nem érdekli, sőt, van egy ellentétes megítélése, hogy „azért önkénteskedsz, hogy ne kelljen dolgoznod”. Elvégre az önkéntes munkavégzés sokkal kötetlenebb. Nem fogják leharapni a fejedet, ha beteget jelentesz, illetve nincs szerződés, korlátlan szabadságod van addig, amíg többé-kevésbé elkötelezett vagy. Annak, aki alkalmaz, szüksége van rád, és örül, hogy felajánlod a segítségedet. Egy munkaheélyi környezetben azért ez nem ennyire egyoldalú.

2. Nem releváns tapasztalatok. Amennyiben viszonylag konzisztens karrierpályánk van, de volt időszak, amikor képzettségünkkel nem feltétlenül korreláló pozíciónk volt („a mekis évek”), akkor az teljes mértékben kihagyható. Majd az interjún lehet adni bővebb magyarázatot a kihagyott időközökről. Azért nem fog senki diszkvalifikálni, mert van 1-2 év hiányod az önéletrajzodban, ahova nem írtál semmi.

3. Kihagyott idő az önéletrajzban. Nem jelent problémát, amennyiben vagy a telefonon, vagy az interjún meg tudod magyarázni. „Suliba jártam, terhes voltam, nagypapát ápoltam” – ezek mind szóban jönnek fel. Nem ajánlom, hogy beleírjuk az önéletrajzba. Néhány helyi jelentkező jó szokása beírni, hogy „utazgattam”, és felsorolja az országokat, ahol volt. Ettől nem leszel kívánatosabb a pozícióra, mint a nem utazgató társaid.

Végzettségek

A munkatapasztalatokat követően, szintén a legújabbal kezdve érdemes felsorolni. Az iskola befejezésének éve pont elég. Amennyiben van felsőoktatásban végzettségünk, úgy a középiskolát értelemszerűen nem kell feltüntetni. Ezt követően jöhet az egyéb tanfolyamok feltüntetése, de csak a relevánsak. Kevésbé válogatós bíráló esetén megmosolyogtatóan, egy szigorúbb valakinél viszont negatív lesz az elbírálás, ha olyan dolgokat sorolunk fel, aminek semmi köze az adott álláshoz. Pl. ha Bach virágterápia képzésen vettünk részt, lehet, hogy büszkék vagyunk rá, de nem tartozik a professzionális karrierhez. Azt a benyomást keltheti, hogy valójában a cég nem érdekel igazán, csak egy állásra fáj a fogad, és ha mondjuk kapnál egy másik ajánlatot egy olyan helyen, ahol foglalkozhatsz Bach virágterápiával, akkor csapot-papot hagyva mennél hozzájuk, mert az érdekel jobban.

III. Milyen legyen az önéletrajz stílusa és formátuma?

1. Az önéletrajz hossza 1-2 oldalas, amennyiben 15 évnél több tapasztalatunk van, úgy megfontolandó a 3 oldal.

2. Canadian resume sample. Ezt beírva a keresőbe vizuálisan is megérthető, amiről szó volt a korábbiakban. Íme néhány példa a tipikus kanadai formátumra. Resume I, Resume II-V.

3. Önéletrajz-készítő programokat lehet használni, bár nem feltétlenül szükséges. Amit cégekhez nem szívesen küld el egy ügynökség, azok az indeed automatikusan generált formátumai. Amennyiben van lehetőségünk nem ezt elküldeni, hanem a saját verziónkat, mindenképp éljünk vele.

4. Word-ben írjuk, pdf-ben küldjük. Ha ügynökségekhez is beküldjük, akkor már rögtön Word-ot érdemes, mert van, hogy teljesen át kell szerkeszteni az egészet a vállalat igényeinek megfelelően, illetve a kapcsolati információkat is eltávolítjuk.

Amit NEM ajánlott az önéletrajzba belerakni: családi állapot, nem, gyerekek, kutyák, macskák száma, hajszín, szemszín, súly, hobbik. A hobbik nem fogják elősegíteni a pályázat pozitív elbírálását, ez egy olyan téma, ami az interjún felmerülhet small talk gyanánt.

“References available upon request.” Szükségtelen beleírni, amennyiben nem entry level pozícióra pályázunk. Ez magától értetődő, hogy van referenciád, mert ha nincs, akkor nem fognak tudni alkalmazni egy olyan pozícióra, ahol a jelentkezők többségének van referenciája. Az önéletrajzot nem teszi versenyképessé. Amit én ajánlok, hogy egy interjúra úgy érkezzünk, hogy van nálunk egy extra dokumentum, “List of References”. Ez tartalmazza a korábbi vállalatok és supervisor-ok kapcsolati adatait. Egy külön cikkben taglalom ennek mikéntjét.

Érdekességek

Megfigyeltem ázsiai pályázóknál, hogy rendre beírják a vércsoportot az önéletrajzba. Ennek oka pedig kulturális, mi szerint a vércsoport alapján kikövetkeztethetők bizonyos személyiségjegyek (pl. 0+ az egy vezetőtípus, kevésbé szabálykövető). Mondanom sem kell, hogy nem szükséges belerakni.

Extra információ

Egyértelműnek hathat, de az önéletrajzban ne legyenek egyáltalán gépelési, elírási hibák. Ezt a Word könnyen kiszűri, de amennyiben aggódunk a grammatikai inkoherencia miatt, úgy érdemes megkérni egy angolul jobban beszélő ismerősünket, hogy nézze át, mielőtt még elkezdjük küldözgetni.

Álláskeresési portálok

Míg a Magyarországról érkezőknek sokszor a Job Bank ötlik fel, mint az kiköltözni vágyókat segítő álláskeresési portál, úgy amennyiben már van státuszunk, sokkal egyszerűbb és hatékonyabb más platformok – Indeed, Monster, Ziprecruiter, illetve LinkedIn használata. A Job Bank oldalán listázott cégek felvételiztetési folyamata igen lassú, és ha van már státuszunk, akkor irány azokra az oldalakra, ahol némi „élet” van.

Önéletrajzi tanácsadás

Ennek haszna több mindentől függ. Ha online történik, pl. a monster.ca oldalon keresztül elérhető egy ilyen ingyenes szolgáltatás, akkor teljesen felesleges, mert olyan információkat kaphatunk, amik egyáltalán nem relevánsak a provinciánkban bevett munkakeresési, és felvételiztetési szokásokkal. Amennyiben helyi szervezethez küldjük önéletrajzunkat, vagy veszünk részt tanácsadásban, úgy lehet haszna, bár még ekkor is kaphatunk egymásnak ellentmondó információt.

Összességében véve az önéletrajz-írás is olyan, mint minden más képesség, amit fejleszthetünk, gyakorolhatunk, tesztelhetünk. Az elején lehet, hogy viszonylag sok időt szükséges ráfordítani, hogy kitaláljuk, mit és hogyan közvetítsünk egyetlen dokumentumban a kanadai munkaadók felé, illetve annak gyakorlása, hogyan adjuk elő meggyőzően és konzekvensen a leírtakat, de talán jó hír, hogy a képességünkről viszonylag azonnal kapunk visszacsatolást a telefonhívások/e-mailek/interjúfelkérések számában mérhetően.

Remélem, hasznosnak találtad a cikket, amennyiben bármilyen kérdés merülne fel a leírtakkal kapcsolatban, nyugodtan lépj velem kapcsolatba.

Sok sikert minden pályázónak!

Livia Evergreen